Het logo van Z8 Kinderkleding op de gevel van het winkelpand

Het ontwerpen van een gevelbord voor een winkel is altijd een leuke opdracht. We krijgen regelmatig dit soort opdrachten. Daardoor durven we onszelf zeker een expert te noemen in het ontwerpen van belichting van winkelpuien en winkelgevels. Hierin past ook de recent opdracht voor het ontwerp van een lichtbak en verlichting van de winkelgevel van Z8 Kinderkleding in Oss.

Bij dit soort opdracht gaan we gestructureerd te werk. We willen graag goed werk opleveren. Daarom proberen we ons eerst in te leven in wat de klant wilt. Dit bespreken we vervolgens mij de klant. Daarna gaan we de ontwerpfase in. Het ontwerp wordt goedgekeurd en vervolgens uitgewerkt, geproduceerd en geïnstalleerd.

 

Wat is Z8 Kinderkleding

Z8 Kinderkleding is een kledingmerk voor kinderen. Het is een groot Nederlands merk. Ze verkopen veel aan winkels, maar ook aan online aanbieders, zoals aan Amazingkids.nl. Al enkele jaren hebben ze een gestage groei, want ontzettend mooi is in een concurrerende markt als de markt van de kinderkleding.

Zoals de naam al duidelijk maakt, wilt Z8 Kinderkleding graag een zacht en schattig imago uitstralen. Ze produceren kleding voor het leuke, lieve kind. Dit is kleding van goede, duurzame kwaliteit. Dat is namelijk belangrijk voor de ouder van vandaag.

Deze kenmerken hebben we opgesteld aan de hand van eigen onderzoek, dat we vervolgens hebben besproken met de klant. Aan de hand van dit gesprek hebben we het lijstje met kenmerken aangevuld.

Aan de hand van dit lijstje geven we het ontwerp vorm. De kleur die hoort bij ‘zacht’ is natuurlijk roze. Z8 Kinderkleding heeft echter een jongens- en meisjeslijn. In geval geval mag de gevel dus de indruk krijgen dat het om slechts een kledingwinkel voor meisjes of jongens gaat. Hier zijn kinderen ontzettend gevoelig voor.

 

kinderkleding

Ons ontwerp

We hebben daarom gekozen voor Oranje als centrale kleur. Dit is ook de centrale kleur in het logo van het kledingmerk. Toch willen we niet de indruk geven dat het hier gaat om een winkel dat artikelen verkoopt om het Nederlands Elftal te ondersteunen. Daarom hebben we ook voor de kleur groen gekozen en in het algemeen voor veel verschillende kleuren (de kleuren van de regenboog).

Als thema hebben we gekozen voor ‘circus’. Het circus is vrolijk en vaak speciaal bedoeld voor kinderen. Kinderen krijgen een warm gevoel bij het circus. Bovendien wordt er in het circus veel gebruik gemaakt van licht. Denk bijvoorbeeld aan de lichten om de circustent te verlichten wanneer het ’s avonds donker is en de lichten die op het podium in de circustent zijn gericht.

De gevel van het betreffende winkelpand van Z8 Kinderkleding heeft een zogenaamde luifel. Onder deze luifel hebben we veel lichten gehangen. Bovenop de luifel staat de lichtbak met de naam van de winkel erop, zoals gewoonlijk is in dit winkelcentrum. We hebben er voor gekozen om met name de ingang, die zich in het midden van de gevel bevindt, op te lichten.

We zijn erg blij met het resultaat. Het is een vrolijke boel en geeft een hele positieve indruk. Veel kinderen worden al vrolijk bij het zien van de gevel. Dat was geheel onze bedoeling. Een geslaagd project dus dat we graag nog eens uit willen voeren.

Lees hier verder…