Ontwerp van reclame op private lease auto

Recent hebben we weer een leuke, uitdagende klus afgerond. Een bedrijf benaderde ons met een voorstel. Ze wilde ons graag vragen om een ontwerp te maken voor bedrijfsauto’s die ze zojuist met een private lease hadden aangekocht. Het ging om maar liefst 30 bedrijfsauto’s. Dat is een flink autopark, maar ook een flinke aankoop met behulp van een private lease. Het afwisselende aan deze opdracht was dat ze niet hetzelfde ontwerp voor alle 30 auto’s wilden ontvangen, maar 3 verschillende ontwerpen die allen zouden worden uitgevoerd.

Achtergrond bedrijf

Als eerste hebben we het achtergrond van het bedrijf onderzocht, zodat we drie ontwerpen kunnen maken die passen bij het bedrijf. Het gaat hier om de geschiedenis van het bedrijf, waar ze voor staan, wat ze doen en wat ze willen uitstralen. Deze achtergrond hebben we in samenwerking met het bedrijf opgesteld.

Het bedrijf is werkzaam in verhuur en onderhoud van panden. Ze hebben drie takken (vandaar 3 verschillende ontwerpen). Ten eerste de verhuur van woningen en appartement. Ten tweede de verhuur van winkelpanden. En ten derde de verhuur van (andere) bedrijfspanden en kantoren.

private lease

Natuurlijk zouden ze ervoor kunnen kiezen om 1 ontwerp op alle bedrijfsauto’s te plakken. Dit had echter geen voorkeur. Hun markt is daarvoor te verschillend. Omdat ze met een totaal van 50 auto’s door de stad en regio rijden, willen ze juist dat elke auto een onderdeel van hun bedrijf uitbeeldt. Een auto met ‘Verhuur van woningen’ is veel duidelijker dan een auto met ‘Verhuur van Woningen; Verhuur van winkelpanden; Verhuur van bedrijfspanden en kantoren’. Met name wanneer een busje van het bedrijf voorbij rijdt, is het voor een persoon simpelweg niet mogelijk om zoveel informatie op te nemen aan de hand van de tekst en afbeeldingen om een voorbijrijdend busje.

Daar hadden ze een punt. Wij vonden het dus prima om drie verschillende ontwerpen aan te leveren.

De private lease van de busjes

De busjes waren aangekocht met behulp van een private lease van Rosfinance.nl. Wij kenden het interessante concept van een private lease nog niet. Met een private lease kan de klant zelf een auto (of meerdere auto’s) aankopen en regels de leasemaatschappij de financiering van de auto(‘s). De auto’s zijn echter wel gedurende de gehele leaseperiode in eigendom van de klant.

De reclame op de auto’s is dus niet voor slechts 1 of enkele jaren, maar dient minstens 5 jaar goed leesbaar te zijn. De afschrijvingsperiode van de auto’s is 15 jaar. Hoe langer de autoreclame zichtbaar is op de private lease auto’s, hoe beter.

Ons ontwerp

We hebben ervoor gekozen om drie ontwerpen te maken waar zeer duidelijk uit naar voren komt dat het samen een eenheid vormt, maar waar toch de onderscheidende kenmerken in duidelijk zijn. Dit hebben we gedaan door het lettertype en het logo hetzelfde te houden, maar de kleur van het busje onderscheidend te maken. We hebben gekozen voor rood voor wonen, lichtblauw voor winkelpanden en zalmkleurig voor bedrijfspanden en kantoren. Deze kleuren komen overeen met de kleuren die doorgaans worden gebruikt op kaarten.

Terug naar de homepage..